Nieuws

Opdrachten van Mey Liang

Zondag 1 maart 2009, 21:35

Ik heb hele leuke opdrachten op de agenda staan voor Mey Liang, een bedrijf in nails en cosmetics, www.meyliang.nl. Twee weken geleden heb ik mijn eerste shoot bij ze gedaan voor een nieuwe nagel kleurenserie. De shoot was erg leuk en gezellig en lang. Gelukkig is het niet ver van huis. ;)

Er staan 2 andere shoots op de planning. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten. Zodra is ze heb en gebruikt mogen worden, zal ik hier de resultaten laten zien.

Vernieuwde website

Zondag 1 maart 2009, 21:22

Eindelijk zijn de kleuren aangepast van mijn website. Het idee is hetzelfde gebleven, maar de kleur is nu voornamelijk blauw geworden.

Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn portfolio te vernieuwen. Helaas heb ik niet zoveel meer gedaan sinds mijn laatste update (in 2007!) en is dus niet alles vernieuwd.

Voor de nieuwe foto's moet ik nog informatie toevoegen wie de fotograaf, visagiste en/of styliste is geweest. Helaas heb ik daar nu geen tijd meer voor en zal ik dat zo spoedig mogelijk aanvullen.

De foto op de homepagina is geschoten door Anne Peters,
www.conquista-online.com, en de visagie is gedaan door Patricia van Eijk, www.caralindavisagie.com. Hiernaast vind je een foto van dezelfde serie. De hoofd-foto is van een tijd geleden, maar ik vond de foto's en de kleuren heel mooi om mijn website mee op te frissen.

Anne en Patricia nogmaals bedankt voor de leuke shoot! ;) Wanneer doen we het weer?

Publicatie in Salome

Zondag 1 maart 2009, 21:09

Het is inmiddels wel een tijd geleden, maar ik heb een opdracht gedaan voor de magazine Salome. Er is een 10-pagina modeserie geschoten en ik sta op de cover. De cover zie je hiernaast. De rest van de serie is te bekijken in mijn portfolio onder series.

Ik heb hele dure kleding en sieraden mogen aantrekken en ik mocht niet op de schoenen lopen die ik aan had, ze werden ter plekke aan- en uitgetrokken. Ik mocht er geen stap mee zetten. ;)

De serie was in september en oktober te zien in het blad.

Wat is er allemaal gebeurd?

Maandag 8 oktober 2007, 20:45

Al een tijdje heb ik niet veel van me laten horen en ben ik druk geweest met heel veel verschillende dingen. Allereerst heb ik in juli en augustus hard gewerkt aan mijn studie en heb ik eind augustus mijn WO Bachelordiploma Wiskunde gehaald. In september ben ik mijn nieuwe (master) studie begonnen en ook dat vraagt redelijk wat tijd.

Ik heb dus al een tijdje geen shoots gedaan, of in ieder geval weinig, waardoor ik mijn portfolio geen update kan geven. Wel heb ik in juli een hele leuk opdracht gedaan voor Henna Plus en ben ik binnenkort op de verpakking van haarverf te bewonderen.

Morgen heb ik een tweede opdracht van Max Factor. Hetzelfde als de vorige keer (zie twee posts eerder), maar dan nu voor een nieuwe mascara die waarschijnlijk in december in de winkel zal liggen.

Naast dit alles ben ik ook druk bezig geweest met mijn eigen klein bedrijfje, Bijouterie Marie. Ik ben een webwinkel opgestart, waarmee ik graag mooie sieraden voor een kleine prijs wil verkopen.

In juli heb ik nog een portfolio shoot gedaan met Rob Roos en daar wilde ik jullie nog graag een foto van laten zien. Hopelijk kan ik binnenkort weer mijn portfolio updaten.

Groetjes,
Marja

Ik heb een banner!

Vrijdag 6 juli 2007, 21:05

Op Dutchheaven.nl heb ik een plaatsje op de website in de vorm van een banner gewonnen! Gratis reclame voor een maand! Moest ik wel een banner gaan maken natuurlijk. Was veel werk, want ik moest er ook nog eens voor zorgen dat het bestand niet te groot werd, maar hier is tie dan:

banner marjavanaken.nl

Cool he! ;)

Max Factor

Woensdag 20 juni 2007, 23:21

Gisteren een gave opdracht gedaan voor Max Factor. Ze hadden een press release voor een product dat in oktober in de winkels zal liggen en was model voor een demonstratie van de nieuwe make-up. Niemand minder dat topvisagist Bruce van Max Factor en Passion for Fashion ging me daarbij opmaken.

Bruce is echt onwijs aardig en ontzettend gezellig. Ik vond het in ieder geval een hele leuke ervaring en ik hoop meer van dat soort opdrachten te mogen doen. :)

Portfolio aanvullingen

Dinsdag 5 juni 2007, 20:03

Vorige week na een korte pauze weer leuke shoots gedaan. Voornamelijk beautyfoto's gemaakt, maar wel weer gave foto's zoals ik ze nog niet had in mijn portfolio. De eerste shoot was in Almere weer met Remco van den Braak en Tess Schoonackers. Een topteam! Het was weer gezellig zoals vanouds en er zijn weer toffe platen uitgekomen. Bij deze shoot lieten we ons inspireren door foto's die Tess had gevonden.

Zaterdag was ik vlakbij Eindhoven en heb ik weer een beautyshoot gedaan met Anne Peters (conquista) en Patricia van Eijk. Vooral Sarah Silver hadden we in ons hoofd. Patricia kon met make-up gaan expirimenteren zoals ze dat nog niet eerder had gedaan. Al met al heel gezellig en ik ben ook heel blij met deze foto's.

Zondag ben ik vervolgens ingevallen omdat een ander model had afgezegd. In Bunnik hadden we met 8 man afgesproken. Ook dit was weer super! Vandaag was zowel Tess Schoonackers en Patrica van Eijk aanwezig, dus het was weer heel leuk ze weer te zien. :)

Al met al heb ik een ontzettend leuk weekend achter de rug en de overige resulaten zullen in mijn portfolio te vinden zijn, zodra ik de foto's binnen heb.

Maskerade 2007

Maandag 21 mei 2007, 22:39

Ik heb gisteren meegedaan aan de Maskerade 2007 in de categorie Face-Paint in Venlo. Samen met model Rianne 't Hoen zijn we gefacepaint door Inka Houtzager, de visagiste die visagietalent van 2007 is geworden eerder dit jaar.

Het thema was 'games', waarbij Inka zich liet inspireren door "War of the World Craft" en is Rianne omgetoverd naar een wezen met twee gezichten. Aan de ene kant was ze een lief en mooi wezen met veren en vogels en aan de andere kant was een draak zoals die ook voorkomt in het spel.

Ik werd de zwarte dame in het schaakspel. Het was enorm vervelend lopen en ik kreeg een stukje schaakbord om me heen waar iedereen tegenaan liep omdat ik een beetje breed was, maar alles voor Inka!

Je kon trouwens niet ergens lopen zonder dat er een dozijn camera's voor je neus stonden. Als je voor 1 persoon ging poseren, omdat ze 'even' een foto wilden maken, stonden er meteen 12 anderen om je heen. Na 1,5 uur werden we wel een beetje gek. En het was op een gegeven moment ook niet zo slim van ons om buiten even een luchtje te scheppen... :)

Helaas is Inka niet in de prijzen gevallen, met grote verbazing. Zelfs enkele leden van de jury begrepen dat niet. Voor mij en Rianne is Inka echt een van beste en hebben we het enorm naar ons zin gehad.

Telegraaf Glamourshoot

Vrijdag 18 mei 2007, 02:26

Een paar weken geleden deed ik mee met de Telegraaf Glamourgirl "verkiezing". De eerste prijs was een reis naar Turkije. Linda, mijn zus, heeft erg haar best gedaan om iedereen op haar werk te schoppen om op me de stemmen en het heeft baat gehad, want ik ben op de derde plaats geŽindigd!

Helaas geen reis naar Turkije, maar wel een shoot bij de Telegraaf en een beautypakket. Deze glamourshoot was vorige week woensdag 9 mei en het thema was "pin-up". Nu kon ik me niet zoveel voorstellen bij dit thema, maar ik had er niet zo'n goed gevoel over. Gelukkig viel het allemaal reuze mee, want het thema was meer "jaren 50".

Helaas werd ik maar in 1 pose gefotografeerd, dus ik heb niet echt goed kunnen poseren. Ik denk ook niet dat het hele leuke foto's zijn geworden. Ik kreeg wel een hele leuke jurk aan, echter had ik wel wat meer opvulling nodig om het beter te laten passen: kipfilets, twee push-up Bh's en een paar handschoentjes moesten er aan te pas komen! Ik voelde me wel een beetje.....ehh....groot! :D

Het was in ieder geval weer een gezellig boel en ik ben weer een ervaring rijker. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat in de krant, dus houdt het in de gaten! ;)

Nieuw! Nieuws!

Vrijdag 18 mei 2007, 01:58

Mijn nieuwe website is online! :) Omdat ik deze site ook wil gebruiken om te laten weten wat ik allemaal doe, heb ik meteen van de gelegenheid gebruik genomen om een nieuws-pagina te maken. Hier zal ik (korte) berichten schrijven over leuke shoots, opdrachten, castings en ander nieuws waar ik graag wat over wil vertellen.

Uiteraard grote dank aan Jeroen ;), zonder hem was deze pagina er niet geweest. Ik hoop dat je het leuk vindt om deze berichten te lezen en ik vind het altijd leuk om te horen wat je van mijn foto's vind. :)

-x- Marja